Gorska kolesa so primerna za najrazličnejše avanture
Avtor:
Energija

Gorska kolesa so primerna za najrazličnejše avanture

Gorska kolesa so vedno pogostejša odločitev zelo širokega spektra ljudi. Če se vam slučajno zdi, da je ta tip koles primeren le za divjanje po neurejenih poteh, naj vam povemo, da se motite. V resnici so precej podobna treking različici, le da ponujajo bolj gladko, lepšo vožnjo po slabših terenih. To pomeni, da se lahko z njimi brez težav popeljete po gozdnih poteh, enoslednicah in neurejenih makadamih. So idealna izbira za popoldansko sproščanje v naravi, daljši izlet ali pa celo večdnevno potovanje.

 

Žensko in moško gorsko kolo pa nista namenjena le vožnji izven mest, saj tudi po asfaltu niso dosti počasnejša od treking verzije, kljub debelejšemu profilu gum. Če si želite narediti nekaj dobrega za svojo dušo in telo ter se v službo odpeljati na okolju prijazen način, je ta tip prevoznega sredstva odlična izbira. Tako ga lahko uporabljamo bodisi za vsakodnevne opravke bodisi za rekreacijo v naravi.

Gorska kolesa so primerna za najrazličnejše avanture

Zakaj je gorsko kolesarstvo tako privlačno?

 

Gorsko kolesarstvo je v zadnjih letih postalo zelo priljubljeno. Čeprav se v ozadju za to skriva več razlogov, pa kolesarji največkrat omenjajo stik z naravo. V današnjem času večino delovnega tedna preživimo v službi, v popoldanskih urah pa imamo nešteto vsakodnevnih opravkov. Prostih ur, ki bi jih lahko izkoristili za gibanje in preživljanje časa v naravi, skoraj da nimamo več.

 

Prav zato vedno več ljudi čuti potrebo po rekreaciji, po povezovanju z naravo. Skok na žensko ali moško gorsko kolo je super rešitev, saj nas le-to v kratkem času popelje do lepih neprometnih poti in stez, kjer lahko odklopimo svoje možgane in se popolnoma sprostimo. Tako poskrbimo za naše mentalno in fizično zdravje. Ohranjanje kondicije je zelo pomembno, saj nam okrepljene mišice pomagajo pri vsakodnevnih opravilih. Zanemariti ne smemo niti boljšega mentalnega počutja. Srečnejši in bolj sproščeni smo lažje kos družinskim in službenim nalogam, ki nas spremljajo celo življenje.

 

Za vedno večjo priljubljenost gorskega kolesarstva pa so »kriva« tudi družbena omrežja. Trend, ki ga videvamo v zadnjih letih, je zelo spodbuden, saj se ljudje med gledanjem posnetkov in fotografij na pametnih telefonih navdušijo nad različnimi športi. Čeprav vedno več časa strmimo v ekrane, pa je to pozitivna plat družbenih omrežij. Uporabniki se med seboj povezujejo in skozi gorsko kolesarstvo spletejo tesne vezi. Tudi to nas dela srečnejše in bolj izpopolnjene.

 Zakaj je gorsko kolesarstvo tako privlačno?

 

Komu so torej namenjena gorska kolesa?

 

 

Na voljo je ogromno različic ženskih in moških gorskih koles, zato so namenjena praktično vsem. Kot že omenjeno jih lahko uporabljamo povsod – na asflatu, makadamu, gozdnih stezah in enoslednicah. Tako se lahko zanj odločijo tisti, ki bi se radi rekreirali tako na poti v službo, kot v popoldanskem času oziroma med vikendi.

 

Gorska kolesa niso namenjena le za vožnjo po brezpotjih, temveč ponujajo mnogo več. Z njimi lahko raziskujete svet na zabaven in okolju prijazen način, avto pa pustite kar doma v garaži. Verjemite, da nakupa ne boste obžalovali, saj je vožnja prava zabava. Med vožnjo po prekrasnih poteh bo vaš nivo stresa padel, domov pa se boste vrnili napolnjeni z novo energijo. Vsak si zasluži čas za oddih!

 

Ste vedeli, da so gorska kolesa primerna tudi za daljše pustolovščine?

 

Spadate med tiste ljudi, ki se po nekaj urah vožnje po neokrnjeni naravi vrnete domov in že razmišljate, kdaj se boste lahko spet usedli na svoje gorsko kolo? Za vas imamo enkratno rešitev – namesto, da se odpravite na izlet le za nekaj ur, se popeljite na večdnevno avanturo.

 

Tovrstno prevozno sredstvo ni primerno le za gorsko kolesarstvo, temveč se lahko z njim podate tudi na morje ali na potovanje po drugih državah. Opremite ga s prtljažnikom in torbami, povabite svoje najboljše prijatelje ter se skupaj podajte na vikend pustolovščino! Če še nimate kondicije in ne bi radi pretiravali, se lahko peljete le v eno smer, nazaj pa se vrnete z vlakom.

 

Na takšni avanturi se boste še bolj zbližali s svojimi prijatelji, se sprostili ter pridobili nove nepozabne izkušnje. Doživetja s poti pa boste bo vrnitvi z veseljem delili s svojo družino in o njih pripovedovali še dolga leta.

Potrebujete pomoč pri izbiri gorskega kolesa?

Potrebujete pomoč pri izbiri gorskega kolesa?

 

Mnogi, ki se odločajo za kolesa, ne vedo, česa točno si želijo. Nekateri imajo sicer že točno idejo, katero različico bodo kupili, nekateri pa pridejo le na posvet. Ker smo specializirana trgovina, se na vso opremo, ki jo ponujamo, odlično spoznamo.

 

Pri Energijabikes smo tudi navdušeni kolesarji, ki se v svojem prostem času redno podajamo na pot po različnih terenih, zato točno vemo, kaj določeno kolo ponuja. Posledično vam z veseljem svetujemo in se z vami pogovorimo o vaših željah, zmožnostih in potrebah.