Komu je namenjeno gorsko kolo?
Energija
Avtor:
Energija

Komu je namenjeno gorsko kolo?

Komu je namenjeno gorsko kolo?

 

V naši trgovini se s strankami veliko pogovarjamo. Nekateri pridejo s točno izdelano idejo, kaj želijo, drugi le po nasvet. Včasih kdo, po pogovoru z nami, tudi spremeni svoje mnenje in se odloči drugače, kot je nameraval pred obiskom. Ravno to so razlogi, zakaj je včasih dobro kupovati v specializiranih trgovinah, kjer se ljudje, ki tam delajo, s tem ukvarjajo tudi v svojem prostem času in je gorsko kolesarstvo del njihovega življenja.

 

Cube Attention je eno najbolje prodajanih gorskih koles pri nas

Cube Attention je zelo priljubljeno gorsko kolo in eno najbolj prodajanih pri nas. Za več ponudbe lahko kliknete na kategorijo gorska kolesa

 

VVečkrat smo že opazili, da so gorska kolesa tista, od katerih ljudje mnogokrat  sprva "bežijo", saj si predstavljajo, da so slednja le za gorsko kolesarstvo, divjanje po brezpotjih, skakanje in razne druge vragolije. Seveda so tudi to, ampak poznamo več vrst gorskih koles. Tista, najbolj prodajana, so gorska kolesa z zgolj sprednjim vzmetenjem, t.i. "hardtail" kolesa (kar v prevodu pomeni »s trdim repom« - torej brez vzmetenja zadaj). Največ takšnih se pri nas proda v cenovnem rangu okoli 1000eur, ta kolesa pa imajo širok spekter uporabe. Namenjena so lahko tako vsakodnevnim opravkom, kot za gorsko kolesarstvo.

 

V zadnjih nekaj letih so pri gorskih kolesih 29 colska kolesa postala kar standard, ta imajo 29 colske obročnike, enake kot jih imajo treking kolesa, le da so na njih nameščeni širši plašči, ki zaradi svoje višine toliko povečajo obseg, da so na koncu 29 palčna oz. 29 colska. Ker imajo 29 colska kolesa večji obseg kot 26 colska, zagotavljajo lepšo, bolj gladko vožnjo in lažje vzdrževanje hitrosti,  kar so bile v preteklosti prednosti predvsem treking koles. Zaradi vseh teh lastnosti, se marsikdo rajši odloči za gorsko kolo saj v nasprotju s treking, gorska kolesa ponujajo možnosti za vožnjo po slabših podlagah, gozdnih cestah, enoslednicah, po asfaltu pa niso pretirano počasnejša od treking koles.

 

Cube AIM SL bo prav tako zadovoljil večino uporabnikov

Za tiste, ki ciljajo na nekoliko nižji rang gorskega kolesa, bu tudi Cube Aim SL več kot odlična izbira. S svojo opremo vas ne bo razočaral. Tudi ta model najdete v kategoriji gorska kolesa

 

Gorsko kolo ni namenjeno le za gorsko kolesarstvo, ampak je mnogo več

Na skoraj vsa gorska kolesa, ki niso usmerjena bolj v tekmovalno gosko kolesarstvo, je možno namestiti tudi prtljažnike, blatnike in vso ostalo opremo, ki nam olajša vsakodnevno uporabo pri vožnji v službo in po opravkih. Tako lahko marsikdaj avto počaka doma, kolo pa na bolj zabaven in predvsem cenejši način opravi njegovo nalogo, zraven pa naredimo še nekaj zase in za svoje zdravje. Po opravkih, bo seveda takšno kolo primerno tudi za izlet v naravo, če pa imamo nekaj znanja iz tehnike vožnje, snamemo prtljažnik in ostalo opremo, pa bo nared tudi za kakšno bolj divjo dogodivščino.

 

Ob izbiri pravih plaščev, bo s takim kolesom tudi vožnja po cesti lahko zabavna in ne preveč naporna. Z nekaj priprave, je hitro lahko na sporedu tudi vikend dogodivščina s prijatelji in izlet proti morju. Tja vas lahko pripelje gorsko kolo, nazaj pa vlak... Ste že poizkusili? Priporočamo... no, mogoče za začetek še kakšna krajša "uvajalna" tura, da ne bo neprijetnih presenečenj.

 

Na naši strani najdete tudi orodje za pomoč pri izbiri kolesa

Tokratni blog naj še izkoristimo, da vas spomnimo, da imamo na naši strani orodje za pomoč pri izbiri kolesa. Zaradi zahtevnosti operacij v ozadju, ga ves čas še dodelujemo in preizkušamo, da večinoma vam bo pomagal najti kolo za sebe. Če želite brskati po razpoložljivih kolesih, na koncu, ko vam ponudi izbiro, ne pozabite obkljukati "na zalogi". Takrat vam bo pokazalo samo kolesa, ki so trenutno na zalogi.

 

Za vsa dodatna vprašanja na temo pravilne izbire gorskega kolesa, ali pa celo o gorkem kolesarstvu, smo seveda na voljo preko naših telefonskih številk in e-pošte, kjer vam bomo z veseljem svetovali.

 

Pa še veliko zabavnih in varnih kilometrov vam želimo :)

Ekipa Energije