Vodič za izbiro kolesa | Pomagamo vam pri izbiri kolesa
Avtor:
Energija

Vodič za izbiro kolesa | Pomagamo vam pri izbiri kolesa

Ko smo snovali našo novo spletno stran, ki sedaj ni več tako nova, smo si zamislili, da bi na njej ponudili podobno izkušnjo, kot jo nudimo fizično v naši trgovini.

Ob snovanju strani je bila še kako prisotna epidemija Covid-19 in z njo povezani ukrepi, ki so nam na moment močno oteževali stik s strankami in normalno komunikacijo. Zato smo v želji po čim boljših informacijah, razvili "vodič za izbiro kolesa".

Ta deluje podobno, ko delujemo mi, ko se oglasite v naši trgovini. Postopoma vas vpraša o tem kje se imate namen voziti oz. na kakšen način boste uporabljali kolo, kakšna je vaša višina (zaradi velikosti kolesa) in pa na koncu nehvaležno vprašanje - koliko denarja imate namen porabiti za nakup novega kolesa.

Spodaj smo ob zajemih zaslona opisali postopek, ki vam bo okvirno razložil uporabo pomočnika...

Pomoč pri izbiri kolesa

Ko se boste z miško postavili na kategorijo "Kolesa", se vam bo spustil meni, kjer lahko izbirate kategorije, desno spodaj pa boste zagledali okence z vprašanjem "Potrebujete pomoč pri izbiri kolesa?". Ko kliknete na "vprašalnik", se vam bo le ta odprl...

 

Pomoč pri izbiri kolesa

Vprašalnik vas bo vprašal ali potrebujete pomoč pri izbiri kolesa, in če mu boste odgovorili s klikom na "Da, prosim", vas bo peljal naprej....

 

Pomoč pri izbiri kolesa

V prvem koraku vas vprašalnik vpraša, ali iščete navadno ali električno kolo. V našem primeru izberemo "električno kolo".

 

Pomoč pri izbiri kolesa

V naslednjem koraku vas vprašalnik vpraša ali iščete kolo za moškega, žensko ali otroka. Vprašanje sicer ni bistveno, vam bo pa v primeru izbire "Za moškega" izločil kolesa specifična za ženske in pa otroška kolesa. Kolesa, ki niso specifično ženska kolesa, smo večinoma pustili kot opcija za oba spola, saj dejansko v veliko primerih ni razlike in se tudi ženske predstavnice odločajo za kolesa, ki niso specifično ženska.

 

Pomoč pri izbiri kolesa

V nadaljevanju vas bo vprašalnik vprašal kje se boste največ vozili. V našem primeru z električnimi kolesi imate štiri izbire, če pa boste izbirali klasično kolo, bo to vprašanje v dveh korakih, saj smo vsako kategorijo poti razdelili še na štiri podkategorije. V ozadju smo vsakemu kolesu dodelili v katere kategorije spada in vam jih bo iskalnik kasneje ponudil...

Pomoč pri izbiri kolesa

Sledi vprašanje o vaši višini, saj moramo seveda določiti pravilno velikost kolesa. V ozadju smo pri vsakem modelu in pri vsaki velikosti določili od katere do katere višine pride v poštev.

 

Pomoč pri izbiri kolesa

Sledi vprašanje o tem koliko ste pripravljeni zapraviti za novo kolo. Ta filter bo izločil kolesa, ki so pod ali nad vašim "budgetom".

Pomoč pri izbiri kolesa

Sledi izbor možnosti, ki jih bo iskalnik našel za vas.

Pomoč pri izbiri kolesa

Ker se zavedamo, da je pomembno, da so kolesa tudi na voljo, smo dodali možnost filtra, ki vam bo prikazal le kolesa, ki so trenutno na zalogi pri nas. Vklopite ga s kljukico v kvadratek ob napisu "na zalogi", ki ga najdete nad fotografijami koles bolj na desni strani...

 

Želimo vam prijetno brskanje po naši spletni strani, v kolikor pa imate predloge za izboljšave, jih bomo veseli :)