Električna kolesa Cube | visoka kakovost in odličen doseg
Avtor:
Energija

Električna kolesa Cube | visoka kakovost in odličen doseg

Električna kolesa Cube so vrhunskega dizajna in kvalitete

Vrhunska električna kolesa Cube so na trgu že vrsto let in veljajo kot ena najbolj ugodnih in oblikovno privlačnih. A kljub temu se mnogi še vedno sprašujejo, kakšen je sploh smisel, če imajo motor? Ali ni to le podpiranje lenobe? Se temu sploh še reče rekreacija, če kupim električno kolo? Hitrost električnega kolesa in doseg sta le dva razloga, zakaj v nekaterih evropskih državah tovrstna prevozna sredstva predstavljajo že več kot 50 % prodanih. Kateri so še drugi razlogi in kakšna vrste so na voljo, pa si preberite v nadaljevanju.

 

Zakaj so električna kolesa Cube odlična izbira?

Pomisleki mnogih so, da polnovzmetena električna kolesa niso več kolesa, temveč motorji. A naj vam že takoj povemo, da to nikakor ne drži. Filozofija proizvajalcev pravzaprav je, da za vedno ostane le kolo, zato so opremljena le s pomožnim motorjem. To pomeni, da nam pri vožnji in doseganju večje hitrosti električnega kolesa le pomagajo in ne delujejo samostojno. Še vedno moramo vložiti svojo lastno energijo. Stopnjo pomoči lahko sicer uravnavamo, a v nobenem primeru električna kolesa ne delujejo sama od sebe.

Komu svetujemo električno kolo, pa naj bo to katerega koli tipa, enduro - polno vzmeteno, gorsko, mestno, treking ali cestno? Doseg je z močnejšimi baterijami že zelo velik, zato so najprimernejša za tiste, ki želijo prekolesariti več ali višje ali pa ne kolesarite redno. Z Električnim kolesom se kljub temu lahko ob koncih tedna podate na izlet, a ob slabem vremenu raje ostanete doma na toplem? Ali pa je to rekreacija, s katero se ukvarjate le poleti? Potem vam je občutek utrujenosti in izgube kondicije zagotovo zelo poznan.

Mnogi se spomladi ali poleti podajo na turo misleč, da lahko osvojijo vrhove, na katere so se povzpeli prejšnjo sezono. Ker si dosega cilja zelo želijo, telesno pa nanj niso pripravljeni, se med vožnjo mučijo, po prihodu domov pa le obležijo na kavču. Prav v takšnih primerih pride zelo prav električno kolo, saj nam s pomožnim motorjem malce pomaga. Tako med rekreacijo ves čas uživamo, se gibamo pogosteje ter dosegamo večje razdalje. Vrhunska električna kolesa Cube nam omogočijo, da ne okrevamo še nekaj dni po osvojenem cilju, nasprotno, največkrat nam zadovoljne stranke poročajo, da se že med vožnjo proti domu odločajo kam pa jo mahnejo jutri.

 

Vrste električnih koles Cube

Tako kot pri navadnih kolesih, je tudi pri električnih na voljo več vrst. Že pred nakupom torej razmislite, za kakšne namene ga boste sploh uporabljali. Kot pri običajnih, je potrebno premisliti po kakšnih terenih in na kako dolgih turah ga bomo uporabljali. Naj vas opozorimo, da razdalje in vrhovi, ki so bili do sedaj za vas standard z električnim kolesom dobijo nove dimenzije. Tako boste kolesarili dlje in višje in zelo verjetno tudi pogosteje kot trenutno mislite izhajajoč iz izkušenj ob uporabi navadnega kolesa.

 

Mestna električna kolesa Cube

Mestna kolesa so najprimernejša za vožnjo po asfaltiranih ali makadamskih poteh. Priporočamo jih ljudem, ki bi se radi v službo vozili, a se ne želijo popolnoma prepotiti. Super izbira so tudi za krajše izlete okoli jezera ali pa po urejenih poteh.

 

Gorska polnovzmetena električna kolesa Cube

Se najraje vozite po gozdu, klancih ali drugih neutrjenih poteh? Potem so polnovzmetena električna kolesa za vas prava izbira, saj premagajo prav vsak teren. Zaradi svoje robustnosti in vzdržljivosti navdušujejo tudi tiste, ki se radi podajo na bike poligon oziroma bike parke. Polnovzmetena električna kolesa so lahko z manj ali več vzmetenja "hoda" 120, 140, 160, kar pomeni, da je vožnja na njih udobna tudi na bolj zahtevnih terenih in uporabnik lahko izbere model, ki bo sledil zahtevnosti terena, ki ga uporabnik želi voziti.

 

Treking električna kolesa Cube

Treking kolo je namenjeno širokemu sprektru ljudi, saj je primerno tako za manj zahteven teren, kot za asfalt in makadam. Če se s kolesom radi odpravite v trgovino, službo, na izlet in na počitnice, je za vas najbolj primerno takšno. Domet pa je odvisen od velikosti baterije in stopnje pomoči, ki jo uporabljamo, tako kot pri vsakem električnem kolesu.

 

Doseg električnega kolesa

Drug pomislek, ki ga imajo kupci pred nakupom pa je, kako daleč lahko pridem? Doseg je odvisen od več dejavnikov – moči, kapacitete baterije, terena, načina vožnje, vremenskih razmer itd.

 

Baterija

Doseg je seveda najbolj odvisen od velikosti oziroma moči-kapacitete litij-ionske baterije. Močnejša kot je, večji bo doseg in prevožena pot, ki jo boste opravili z enim polnjenjem.

 

Teren

Na doseg električnega kolesa pomembno vpliva tudi sam teren oziroma površina, po kateri se vozimo, tako jasno teren najbolj vpliva pri polnovzmetenih kolesih, s katerimi se uporabniki vozijo po najbolj grobih in strmih terenih. Motor seveda porabi več energije, če se vozimo v klanec ali po manj oprijemljivih površinah. Doseg bo bistveno večji, če se boste odpravili po urejeni asfaltirani stezi, kot po neurejenih brezpotjih. Hkrati zahtevnost terena tudi odloča kakšno stopnjo pomoči mora uporabnik izbrati, da bi lahko premagal zahtevne odseke in z višjo stopnjo pomoči se poveča tudi poraba baterije in zmanjšuje domet.

 

Način vožnje električnega kolesa

Doseg je neposredno povezan z načinom vožnje. Hitrost električnega kolesa oziroma stopnja pomoči, ki jo želimo prejemati od motorja in število pospeševanj sta ključna dejavnika, ki vplivata na to, kako daleč nam bo uspelo priti. Električna kolesa namreč porabijo veliko več energije, ko pospešujemo, zato se bo baterija hitreje iztrošila, če bomo stalno zavirali in pospeševali.

 

Hitrost vožnje električnega kolesa je odvisna tudi od vremenskih razmer

Tako kot bo motor potreboval več moči med vožnjo v klanec, bo doseg električnega kolesa precej manjši v slabših vremenskih razmerah – v vetru (takrat je kot bi vozili v klanec) ali pa v zelo hladnih razmerah, tudi takrat se baterija izprazni malce hitreje kot ob idealnih temperaturah.

 

Hitrost električnega kolesa

Za vožnjo s polnovzmetenim električnim kolesom Cube ne potrebujete posebnega izpita, saj je počasnejši od običajnega motorja. Zaradi varnosti je hitrost električnega kolesa, zakonsko, omejena z blokado na 25 km/ h. To tehnično pomeni, da vam motor pomaga vse dokler ne dosežete te hitrosti, takrat pa se počasi odklopi (odmakne) iz pomoči in vso energijo za poganjanje nad 25 km/h kolesar proizvaja sam, tako se lahko peljete kolikor želite in zmorete hitro, tako kot z navadnim kolesom. Torej od 25 km/h dalje električno kolo deluje kot navadno, takoj ko hitrost električnega kolesa pade pod 25 in kolesar poganja pa se motor ponovno vključi in pomaga.